«Нє, я таке їсти точно не буду…»,
— саме так зазвичай реагують багато людей на страви з гарбуза.
Як здолати стереотип, що гарбуз не може бути смачним, і переконати — це дуже смачно, ніжно, ароматно і ситно?
Батьківщина гарбуза – посушливі райони Центральної Америки. До Європи вони потрапили у XV ст. «Турецька чалма» – таку назву носив гарбуз за старих часів.
Український клімат сприяв великим урожаям, він увійшов в обряди та кухню, тому багато хто вважає гарбуз споконвічно українським овочем. Ним годували свійську худобу, з нього готували смачні страви. А ще кожна дівчина мала кілька гарбузяк, щоб піднести небажаним сватам.
Як сільськогосподарська культура, гарбуз вирощується по всьому світу. Найбільш поширений – гарбуз звичайний. Цей вид включає більше 100 різновидів і величезну кількість сортів - від їстівних до декоративних.
Повну версію матеріалу читайте у свіжому номері газети "Эхо"
Оформити передплату можна у відділеннях поштового зв'язку, на доставних дільницях або у вашої листоноші.
Також ви можете всього за кілька хвилин оформити та оплатити банківською карткою передплату, скориставшись сервісом Укрпошти "Онлайн-передплата".
- Зайдіть на головну сторінку сайту www.ukrposhta.ua в розділ «Передплатити».
- Оберіть видання за назвою чи передплатним індексом: ЕХО (пiльгова передплата на 2-ге півріччя) - індекс 41688, або помісячна передплата - індекс 61148.