На ринках Житомирщини триває сезон кавунів.
Саме в другій половині літа у продаж надходять «справжні» кавуни – ті, які були висіяні у відкритий ґрунт. Вони, як стверджують фахівці, містять найменше «хімії» або й зовсім її позбавлені.
Підтверджує цю думку заступниця директора Інституту овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України Оксана Сергієнко.
«Не дуже чесні виробники для якнайшвидшого отримання прибутку і прискорення росту використовують велику кількість добрив, хімічних речовин, фунгіцидів, отрутохімікатів, – каже науковиця. – Якщо хочете їсти безпечні кавуни, краще дочекайтеся кінця липня – початку серпня. Тоді починають з’являтися вирощені згідно з усіма нормативами внесення добрив плоди».
Повну версію матеріалу читайте у свіжому номері газети "Эхо"
Оформити передплату можна у відділеннях поштового зв'язку, на доставних дільницях або у вашої листоноші.
Також ви можете всього за кілька хвилин оформити та оплатити банківською карткою передплату, скориставшись сервісом Укрпошти "Онлайн-передплата".
- Зайдіть на головну сторінку сайту www.ukrposhta.ua в розділ «Передплатити».
- Оберіть видання за назвою чи передплатним індексом: ЕХО (пiльгова передплата на 2-ге півріччя) - індекс 41688, або помісячна передплата - індекс 61148.