Відповідно до документу, картоплю ділитимуть на сорти залежно від якості:
• екстра,
• 1 сорт
• 2 сорт.
Про це повідомила Держпродспоживслужба в області.
Національний стандарт включає основні норми та характеристики картоплі, які враховують її сортність, зовнішній вигляд, вид внутрішньої частини, смак та запах.
Стандарт вказує на вміст токсичних елементів, норма якого допустима у продовольчій картоплі, а також називає вимоги до калібрування. Окремі пункти документу описують маркування товарної етикетки картоплі, а також вимоги до транспортування та фасування.
Також розрізнятимуть ранню та пізню картоплю, відповідно до термінів збирання.
Крім того, картоплю офіційно розподілили на миту і немиту, залежно від використання.
Стандарт поширюється на продовольчу картоплю ботанічних сортів (Solanum tuberosum L.) та її гібриди різних термінів дозрівання, що їх постачають і реалізовують у свіжому вигляді для споживання і встановлює вимоги до продукції.